7 fashion trendů z ulice, které chcete nosit

7 fashion trendů z ulice, které chcete nosit

Pamatuju doby, kdy se pouliční trendy nasávaly v terénu. Jako že na ulici. Dneska stačí vyzobat big data z internetového vyhledávače - a voilá! Máte jasno, na které trendy jsou lidi nejvíc zvědaví, ani nemusíte vystrčit nos z baráku. Jasně z toho plyne, že si těch 7 trendů zopakujeme jen tak zběžně. Protože my už víme, co vás zajímá, a vy vlastně taky.

1. Animální přitažlivost

Google nám na léto 2019 prorokuje pěknou divočinu! Zebra totiž vezme útokem leoparda. Veganské metafory za tím nehledejte, zvířecí vzory prostě pofrčí i tuto módní sezónu – a tentokrát ve prospěch pruhovaných býložravců. Na přehlídkách se blýskly zebří šaty, kalhoty, kabáty, kabelky... a bum! Všichni začali házet „zebra print“ do vyhledávačů, až zájem poskočil o 250 %. Pokud vás tahle černobílá mánie míjí, poslouchejte svůj zvířecí instinkt. Říše fauny je bohatá, můžete z vás být třeba hadí žena. Nebo tygřice!

Be Thankful for Being YOU - Snake Print Trend | NA-KD

2. Kostky jsou vrženy

Pokud vás baví geometrické vzory, vsaďte na tartan. Je nadčasový, a přitom fresh. Aktuální trend velí spojit klasický pravoúhlý vzor s barvami, které nejde v davu přehlédnout – od křiklavě červené, přes sytě modrou až po zářivě žlutou. Fashionisté v New Yorku, Londýně, Miláně i Paříži už si tohohle módního bobříka splnili, teď jste na řadě vy.

photo: www.wouf.com

3. Z cyklostezky na přehlídková mola?

Zažili jste časy, kdy móda a cyklistika neměly vůbec nic společného? Tak teď jsou z nich nejlepší kámošky. Chcete důkaz? Značky s velkým Z, jako je Fendi nebo Chanel, zahrnuly cyklistické šortky do svých kolekcí – a šup s nimi na mola, co znamenají trend.

photo: @pinterest na-kd

4. Sexy v každém záhybu

Když si slovíčko „plissé“ přeložíte z francouzštiny, zjistíte, že to znamená... ehm, přeložený. Tak do toho už radši nebudeme zabrušovat. Ať už si vyberete elegantní midi, nebo sportovní mini, plisovaná sukně je super volba na jaro. Amen.

photo: www.namshi.com

5. Manšestr United

Kdo si pořídil manšestrové cokoli už loni, neprohloupil. Tenhle sametový trendy materiál nás bude hřát i v sezóně 2019. A nenechte se zmást tím, že voní sedmdesátkami – pointa tkví právě v kombinaci retro tkaniny s moderními střihy a designy. (Mimochodem, hashtag, který hledáte, není #manchester, ale #corduroy. Nemáte zač.)

photo: @dickies

6. Sbohem, roury, nechte mě jít

Po neděli přijde pondělí, po zimě jaro a po mrkváčích zase široké nohavice. Jsou prostě životní jistoty, na které můžete vzít jed. Nebo třeba overal od Dickies.

photo: @federica_esse

7. Neon září a vy s ním

Pokud nechcete vypadat jako Kim Kardashian nebo technická správa komunikací, platí pro nošení neonových barev jednoduché pravidlo. Nenechte je dominovat celému outfitu. Udělejte z nich jenom záblesk. Skvěle poslouží třeba svítivě žlutá ledvinka nebo provokativně vykukující neonová podprsenka.