HAPPY PRIDE, aneb pojďme slavit, že láska je láska

HAPPY PRIDE, aneb pojďme slavit, že láska je láska

Se svátky lásky je to trochu na hlavu. Jedni sabotují Valentýna, protože je moc anglosaský, moc přeslazený a moc komerční. Druzí zas mají kopřivku z prvomájových karafiátů, protože komunismus. Naštěstí tu ale na oslavu lásky máme i jinou, svěží a všeobjímající příležitost. A dokonce ani nemusíte nosit v hlavě konkrétní datum, protože trvá celý měsíc. Začněte si shánět sedlo na svého jednorožce, začíná #pridemonth!

@lgbt

Láska ve vzduchu i v ulicích

V centru Prahy už se začínají hrdě třepetat duhové vlajky, což znamená jediné: blíží se tradiční srpnový pride. Na rozdíl od všech Valentýnů, prvních májů a výročí, kdy se zamilovaní zašívají někde v soukromí, tady platí princip úplně opačný. Vyjít ven do ulic, neschovávat se a hrdě dát najevo, kdo jsem a koho mám rád. Což teda zní dost strojeně, ale nebojte. V reálu je pride strašně uvolněný, otevřený a pestrý – asi jako queer komunita sama.

@calvinklein

Sebeláska, taky láska

Lidi se baví, usmívají, tancují, piknikují, vodí své milé za ruce, nebo se prostě jen prachobyčejně radují z toho, že můžou být autentičtí, sami sebou. A rozhodně to není party, ze které byste museli dostat depku, pokud jste náhodou zrovna single. Sebeláska je přece taky láska. A na celý život! Ať jste od přírody šedá myška nebo extravagantní chameleon, mějte se za to rádi. Různorodost je boží věc – no, uvažte, jaká nuda by to byla, kdyby po světě běhalo 7,5 miliardy vašich kopií. O čem byste si asi tak povídaly/i?

@lgbt

LGBT+ABCDEF

A co se týče sexuální orientace či genderové identity, fakticky nesejde na tom, jestli jste queer, trans, non-binary, bi-curious, agender... nebo polovinu těch termínů ani neznáte. Lásku a touhu po přijetí máme společnou všichni – a na tom se dá stavět. V průvodu vaši tělesnou teplotu nikdo kontrolovat nebude, a pokud nejste L, G, B, T ani +, budou vás lidi z duhové menšiny nejspíš vítat ještě nadšeněji, protože jste přišli vyjádřit podporu, i když jste vlastně vůbec nemuseli. A to je super láskyplné gesto.

@pride

Království za eskalátor na Letnou!

Akorát se připravte na to, že v pohádkách trochu přeháněli, když nás učili, že láska hory přenáší. Respektive, kdo ví, možná by vás zamilovanost vynesla až na Sněžku, nicméně schody na Letnou za vás po 4kilometrovém průvodu nevyšlape. Takže budete nahoru muset pěkně po svých. Takže dobrou náladu i obuv s sebou a happy pride všem!

@pride