BACK TO SCHOOL – jak si vylepšit první školní den? Takhle!

BACK TO SCHOOL – jak si vylepšit první školní den? Takhle!

Život bohužel není román od Julesa Verna, takže vám musí na vyčištění hlavy a nachytání bronzu stačit pouhé dva měsíce. Teda – pokud ještě studujete. Pracující obvykle mají volna ještě o fous míň, ale nebudeme zabředávat do podzimní depky hned v úvodu. Léto ještě neskončilo, takže buďme sluníčkoví: my si ten návrat do školy maximálně zpříjemníme!

1. Odměňte se dopředu

Znáte ten pocit, když si koupíte dlouho vytoužený kousek a nemůžete se dočkat, až v něm vyrazíte mezi lidi? Tak přesně od toho se odpíchneme. Jasně, dárky se dávají až za vysvědčení. Ale když z druhého září uděláte svoje druhé narozeniny, ta radost z vás bude zářit i směrem ven. Fakt, čestný nebelvírský! Jo a důležitá věc: nemusí to být oblečení, bágl ani boty. Možná vás během té nejnudnější hodiny ever vzpruží cestovní hrnek s kafem. Nebo antistresové čmárání do designového zápisníku. Vy sami nejlíp víte, co vám poslouží jako talisman a bolestné 2v1.

@punchanatt

2. Nakopněte se playlistem

Stačí se kouknout na středoškolské seriály – polovinu „wow“ efektu jakékoliv postavy, co právě vkročila na školní chodbu, tvoří soundtrack. Muzika dělá hrozně moc – ne nadarmo marketéři zjistili, že se rychlost nakupování odvíjí i od toho, jestli v obchodě hraje svižná, nebo pomalá hudba. Takže jestli máte ze školní budovy osypky, sotva zahlídnete v dáli její obrysy, zkuste si pustit do uší nějaký motivační song, co vás nakopne do nezdolné nálady.

@_s_w_l_

3. Přijďte včas (nebo dřív)

Ono to zní jako banalita. Ale kolikrát se člověk šestkrát převlíkne, jen aby udělal co nejlepší dojem, až nakonec přilítne zpocený, s výrazem uštvaného králíka – a samozřejmě pozdě. Zvlášť pro všechny zpozdilé introverty je tenhle druh upoutání pozornosti fakt nepříjemný, takže si neodpustím dvě rady: svůj triumfální #ootd si chystejte večer předem, aspoň budete mít čas na blbiny a experimenty před zrcadlem. A když dojde na doplňky, nezapomeňte nějaké cool hodinky, co vám s tou ranní dochvilností trochu píchnou.

4. Vezměte si kus prázdnin s sebou

Jestli je něco na rituálu #backtoschool super, tak je to změna, jaké si obvykle nevšimneme na sobě, ale spíš na spolužácích, které jsme 2 měsíce neviděli. A nejde tady o to, že se všichni vrací opálenější a nepatrně starší. Hlavní je, že jsou bohatší – o zkušenosti, zážitky, možná i nějaké ty kačky. Za červenec a srpen se toho dá stihnout paradoxně strašně moc – cestovat po světě, zamilovat se, zkusit novou práci... A stojí za to se ohlédnout a podělit se o highlighty léta 2019. Které budou ty vaše?