Nejkrásnější evropské jednodenní výlety

Nejkrásnější evropské jednodenní výlety

Sníh taje, sluníčko začíná opalovat a dálky voní. Jarní počasí láká vylézt ven a konečně se zase nadechnout čerstvého vzduchu. Pokud to máte podobně, máme pro vás tipy na nejlepší evropské jednodenní hiky. Snadno dosažitelné autem nebo veřejnou dopravou a navíc takové, které zvládnete i bez vybavení. Hlavně ale nezapomeňte foťáky. Hořce byste litovali.

Německo > R U J Á N A

Láká vás moře? Co ho poznat i v jiném kontextu? Pozvolné pláže, ticho, prázdno, vítr, proutěné přístřešky na slunění a převlékání, fantastické stavby na pobřeží a nekonečná melancholie Baltu… do plavek se asi nesvlečete, ale tahle atmoška se vám zcela jistě vryje pod kůži. A pokud chcete posunout romantiku ještě o level výš, zarezervujte si stůl v nejvyhlášenější restauraci v letovisku Sellin. Připomíná snový domeček pro panenky, a navíc stojí přímo na dlouhatánském molu.

pinterest: MoinFewo

Švýcarsko > C U R Y CH

Proslulý svou čistotou a vysokou životní úrovní, Curych je ideálním městem k rozmazlování (sebe sama i blízkých). Dopřejte si výlet za lahodnou čokoládou, projděte se po nábřeží Curyšského jezera a kochejte se výhledem na město při bublinkové lázni. S dopravou si hlavu lámat nemusíte – Flixbus pravidelně nabízí přímou linku Praha-Curych a navíc máte coby zákazníci VEMZU od konce února 20% slevu na jízdenky. To už stojí za hřích, ne?

photo: @selitanik

Finsko > SKLENĚNÁ IGLŮ V LAPONSKU

Usínáte zachumlaní ve vyhřáté posteli, pod zády příjemnou kožešinu a nad hlavou polární zář. Scéna vystřižená z filmového sci-fi? Ba ne! Tenhle cestovatelný sen si můžete splnit ve finském Kakslauttanenu, vesnici skleněných iglú. Dvacet futuristických kopulí z termálního skla čeká uprostřed zasněžených lesů a kromě příjemných 22°C slibuje noční podívanou, kterou si ze svého bucket listu odškrtne málokdo.

Lucembursko > L U C E M B U R K

Není ani největší, ani nejstarší a projdete ho za den. Hlavní město Lucemburska se v něčem podobá Praze, v něčem Antverpám a v něčem Bruselu. Kromě významných institucí EU tu ale najdete i památky a nekonečně stylových bister a kaváren. A pro fajnšmekry několik kilometrů dlouhou stezku pro bosou chůzi. :-D V žádném případě ale nesedejte na zpáteční Flixbus, dokud si nevyblejsknete, jak se na hladině řeky Alzette zrcadlí most Stierchen. Wow!

Francie > V E R D O N S K Ý _ K A Ň O N

Francie, to není jenom Paříž a víno. Jeden z nejhlubších kaňonů Evropy v sobě spojuje nespoutanost vody a hor. Dokonalé bílé skály a azurová řeka sjízdná na raftu, a když vás to náhodou nebude bavit, Azurové pobřeží a celá Provance je hned za rohem.

photo pinterest

pinterest: pintourismontheedge.com