Minimální šatník

Minimální šatník

Už asi každý, ať už muž nebo žena, si jistě zažil situaci, kdy se postavil před svůj šatník a zjistil "proboha, já nemám co na sebe". Já jsem v tomhle pravděpodobně extrém, protože o tom, co si další den vezmu na sebe, jsem schopna přemýšlet dokonce pár hodin. Jak se tedy zbavit tohoto nepříjemného zabijáku času a zároveň být pořád styloví a fresh?

Celý svět se teď točí okolo slow fashion, úklidu podle Marie Kondo a jednoduchosti bytí - což samozřejmě s minimálním šatníkem dost úzce souvisí. A jak tedy na to? Důležité je mít jenom pár nadčasových kvalitních kousků, které se mezi sebou dají dobře kombinovat, otázka teda spočívá v tom, co ve vašem šatníku nesmí chybět.

Jednoduché barvy!

Netvrdím, že je nutné mít všechno oblečení v jedné barvě, nicméně, je rozhodně dobré přemýšlet dopředu, s čím se jaké barvy dají kombinovat a co už v šatníku máte, než si koupíte další kousek. Skvělá inspirace pro šatník "tón v tónu" je letošní kolekce od NA-KD, což je značka, která se ve street-fashion dostává čím dál výš. Barevně se skládá z jemných béžových, přes starorůžovou, až po nesmrtelnou černou.

na-kd.com

Nadčasové a stylové doplňky

Vybírejte chytře. Nejenom minimalismus v šatníku, ale minimalistický design jednotlivých doplňků. Třeba u tohohle batohu od Braasi nezáleží na tom, jestli je z letošní sezóny, nebo je již 3 roky starý, nikdo to na něm nepozná.
A jelikož máte barevně sjednocený šatník, klidně si vyhoďte z kopýtka a pořiďte si trochu výraznější doplněk - jako třeba tuto AOP Ledvinku od Fila - a přestože máte jednobarevné oblečení, budete vypadat zajímavě a vždycky fresh.

@braasi

Co na nohy?

Za mě je to snadné, mít pár kousků, které vystupují z řady, jsou kvalitní a hodí se ke všemu. Třeba takové Birkenstock sandály - vydrží všechno, jsou in a můžete v jednom páru prochodit celé léto.
Jste-li trochu odvážnější a chcete svou obuví více zaujmout doporučuji rozhodně výstřednější kousky - třeba jako jsou tyto Deva od Pumy, nebo tyto sedmdesátkové Chucky od Converse. Nicméně rozhodně není nad černobílou klasiku od Vans...

@converse; @puma

Letošní must-have

V minimálním šatníku by na léto neměla chybět alespoň jedna pokrývka hlavy. O čem je řeč? O bucket hats, samozřejmě. Na výběr je jich mnoho, od opravdu hodně výrazných barevných kombinací a materiálů, až po jednoduché, černé, bílé a přírodní barvy. No a kdo se necítí na klobouček, ať zkusí aspoň kšilt.

@dailymail; pinterest

S takovými kousky budete vždycky vypadat, jakože jste vypadli z módního časopisu, přestože se váš outfit skládá pouze z pár obměňovaných kousků. Navíc třeba potom ušetříte čas na jiné činnosti, třeba jako chůze, nebo jízda na kole do práce, místo MHD.