Jak být i v ponožkách frajer

Jak být i v ponožkách frajer

Ponožky jsou symbol. Čisté, špinavé, v sandálech, jako dárek… Občas je fakt těžké najít k nim jednoznačný postoj. Zvláště když vám je zima od nohou, ale jste si vědomi toho, jak vypadají chlapské nohy oblečené jen ve vytažených ponožkách. Nezastírám, i mě pánské ponožky trochu zamotaly hlavu – a ne jen co se praní a zašívání týče. Teď vám, jak na talíři, servíruju několik ponožkových přístupů.

#klasik

Klasická poučka k pánským ponožkám? Hlavně ať nejsou vidět. Úkolem ponožek je, mimo jiné, chránit cizí oči před pohledem na mužně chlupatý kotník – a obecně na něj nepoutat pozornost. Tradicionalisti proto doporučují pořizovat co nejdelší fusekle v barvě co nejpodobnější odstínu kalhot. Jasně, je to elegantní, cudné, bezpečné, opticky to prodlužuje nohy a občas se to bezesporu hodí. Ale není to trochu nuda?

#trendsetter

Barevné a jinak výrazné ponožky vykukují na svět vždy když se zkracují nohavice a je čas na pánskou parádu. V dnešní podobě se poprvé objevily po finanční krizi kolem roku 2010, kdy si divoké vzory oblíbili pánští trendsetteři – a můžete si být jisti, že dokud pofrčí šortky, zkrácené délky, skinny kalhoty a ohrnuté nohavice, udrží se na špici i zajímavé ponožky.

#naHavla

Barevné ponožky jsou in, mají ale i jiné výhody. Po vyprání je snadno spárujete. Když si na návštěvě zujete boty, budete mít pořád hezké nohy a možná i téma hovoru k tomu. Pro stylovost stačí i u stále stejných kalhot měnit jen ponožky – navíc, fusekle jsou levnější doplněk než hodinky, boty nebo svetr. Nakonec, až budete před svou vyvolenou stát jen v ponožkách a trenkách, ty barevné prostě fakt vypadají líp