Gentleman’s Corner

Gentleman’s Corner

“Hele, lásko, a nechceš si raději otevřít něco dobrého a hrát hry na kompu?” Pokud vám vaše drahá řekla něco podobného, je to jasné jak facka. Miluje vás a je natolik moudrá, že než aby vás prohodila oknem… zkrátka a dobře, i chlapi občas potřebují mít chvilku klidu, prostě si zalézt a vypnout. Co je pro to nezbytné?

Stará moudrost praví, že čím náročnější žena, tím více zašíváren chlap potřebuje. (Můj děda jich má 8.) Myslím si ale, že na tom nesejde. Každý muž by měl mít své místo, kam nedolehnou ozvěny běžných starostí ani hlas jeho milované – a pokud se tam objeví ona sama, pak v tichosti, s jídlem nebo nápoji, oděná v sexy spodním prádle. Prostě gentleman's corner.

Rozvalit se

Rozvalování je speciální disciplína, kterou k dokonalosti dovedli jen muži a kočky. Hodit sebou do pohodlného kresla, kolena od sebe, ruce na opěrky… sebevědomý chlap ví, jak zabrat odpovídající prostor a udělat si náležité pohodlí. Bez rozvalování to prostě není ten správný chill – a taková náročná činnost se nemůže odehrávat na designovém štokrlátku. To chce pořádné křeslo nebo gauč.

Zdroj pinterest: Chris Evans

Svět vítězů

Každý chlap potřebuje být aspoň v něčem nejlepší. A pokud se mu zrovna nepodařilo zvítězit v souboji s prací, o to víc potřebuje rozsekat virtuálního nepřítele. Playstation? Seriály a filmy? WoW? Diskuse na twitteru? Vysvětlete milé, že má vypnout vše, co vyhazuje pojistky. A poproste ji o zatemňovací závěsy nebo rolety, ať vám nesvítí na obrazovku.

zdroj pinterest

Přehlídka trofejí

Historické obaly od her, oceněné lodě z kroužku modelařiny, kytara a kombo… každý chlap má své milované objekty a trofeje, které si zaslouží maximální péči a náležitou prezentaci. Do svého kutlochu si uložte všechno, na čem vám opravdu záleží, čím se chcete pochlubit a mezi čím je vám fajn. (Protože jinde to může narazit na nepochopení ze strany uklízečky s mokrým hadrem, nebo nedejbože touhou vyhazovat...)

 

zdroj pinterest: mydomaine.com

Knihovna králů

Knihy jsou fajn a i když jste naposledy přečetl Honzíkovu cestu, s prvním samostatným bydlením má smysl začít budovat vlastní knihovnu. Těžko tam asi zařadíte Aloise Jiráska, ale komixy a magna, dárková knížka super hambatých fotek vaší holky nebo encyklopedie vín, to jsou fajn věci na listování jen tak. A neuděláte s nimi ani ostudu.

zdroj pinterest: awesomeunreality

Propláchnout mozkové závity

Káva, lahváč, whisky, zelený čaj, gin s tonikem, naturální víno, tabák… každý má svůj oblíbený nástroj, který mu pomůže pročistit si hlavu. A takový rituál si žádá vhodné náčiní. Protože chuť prochází i očima.

zdroj pinterest: tiffany.com

Ps: Alkohol (nejen) je dobrý sluha, ale špatný pán. Než si poprvé nalejete, čekněte si svou genetickou zátěž. Máte v rodině alkoholiky? Mezi předky někoho kdo trpěl závislostí nebo duševní nemocí? Pak si dávejte sakra pozor. Pokud se bez vybrané substance neumíte pořádně uvolnit a nebo bavit, dopřejte si suchý měsíc s prostorem na to pozorovat, co to s vámi dělá. A pokud se ani měsíc v kuse nepodaří, pak si dopřejte odbornou pomoc. Není to trapné. Není to ostuda. Jde o život.