Co všechno nosit s teniskami

Co všechno nosit s teniskami

Jsem holka, chci vypadat k světu a oblékat se jako princezna. A taky chci ušetřit za posilovnu, chodím pěšky a rychle, klidně to střihnu blátivou zkratkou. A občas beru schody po třech, když se snažím na poslední chvíli stihnout dopravní prostředek. Dlouhou dobu to vypadalo, že tyhle mé dvě polohy se naprosto vylučují. Až jsem jednoho dne objevila kouzlo stylových tenisek.

Pro člověka, který se prakticky nezastaví a zároveň vymetá kdejakou módní akci, je dost těžké najít ty správné boty. Postupně jsem zkusila snad všechno. Podpatky – cesta na 500 m vzdálený večírek mi po kamenné dlažbě trvala půl hodiny a dorazila jsem zadýchaná a zpocená. Platformy, ve kterých jsem se na vrcholcích dlažebních kostek klátila jak palma v orkánu, až jsem si nakonec zvrtla kotník. Elegantní baleríny, které se po celodenním nošení rozplácly jako přejetá žába. A vypadat jako vysokohorský vůdce či zbloudilý běžec ve sportovním? Módní policii jsem provokovat nechtěla. A pak jsem, čistě náhodou, objevila “svatý grál” všech věčně pobíhajících dívek.

Stylové městské tenisky.  To pravé pro každého, kdo se nechce nechat nijak omezovat. Mají vychytaný tvar, silnější podrážku (aby prodloužily nohy) a vypadají dobře prakticky se vším, s ponožkami, i bez. Jak na ně?

Sportovně

Nechcete vypadat jako sportovní extremista, ale pohyb je vaše druhé jméno? Městské tenisky usadí rozlítaný běžecký outfit zpátky na zem. Jsou lehké a odpružené, takže i na městské dlažbě se vám bude chodit, jako po mechu – a přitom nikdo nepozná, že si právě dáváte svou denní dávku cardia.

Stylově

Nestíháte se přezouvat několikrát denně? Tyhle boty jsou skvělé i k šatům. Na boso i v ponožkách, s ruksáčkem i kabelkou – pokud je sukně do půl lýtek a kratší, vypadají úžasně.

Do byznysu

Lítáte mezi schůzkami, přebíháte z kanclu na oběd? Na přesuny i do auta, elegantní lodičky strčte do kabelky a dejte nohám oddech v teniskách. Už dávno neplatí, že k byznys outfitu patří jen klasické obutí. Naopak. Jen prosím dejte pozor na špínu a bláto. To už by vám asi neodpustili.

Na cesty

S jeansy? S šortkami? S kabátem? Jestli letíte jen s příručním zavazadlem, právě tyhle boty musíte mít. Zkombinujete je se vším a o vaše nožky se postarají při chození po památkách i tanci na party. A že se zrovna změnilo počasí a teplota je o 10°C jinde, než jste čekali? Žádný problém, obstojí ve sněhu, dešti i letním horku. Ps: Zkoušela jsem různé značky, tvary, dizajny. České, zahraniční, známé, neznámé, vyzkoušené i úplně nové. A nakonec, trochu i dílem náhody, jsem skončila tam, kde Japonci začínají. U New balance. Moje tmavěmodré botky se mnou zvládly psaní diplomky, první práci i produkci food festivalu. Oběhala jsem v nich nejeden fashionweek, vyšplhala na několik stromů, vymalovala pokoj, a nachodila stovky kilometrů. Potvory, i po šesti letech pořád drží. Jen si říkám… není už přece jen čas na nové?