Od živé pleti po průhledný pudr. Čím nás dostala kosmetika Dr. Hauschka?

Od živé pleti po průhledný pudr. Čím nás dostala kosmetika    Dr. Hauschka?

Víte, jaký je rozdíl mezi loterií a nákupem běžné kosmetiky? Žádný. Pravděpodobnost trefy je čistě náhodná, a tudíž velmi malá. První pudr je moc světlý, druhý zas moc tmavý, o krémech ani nemluvě. Ten moc vysušuje, tamten pleť zase mastí… Prostě samý pokus-omyl. Ovšem nebojte! Na tenhle neduh existuje jeden lék. Předepíše vám ho světoznámý Dr. Hauschka!

Holos, tedy celek!

Že je kosmetika přírodní a jedinečná, hlásají reklamy a obaly každé druhé značky. Německá značka Dr. Hauschka svými kosmetickými produkty ale opravdu hodně vybočuje. Nejde ani tak o rostlinné výtažky a organické minerální substance, jako spíš o celé (lépe řečeno celistvé-holistické) chápání pleti. To stálo už na počátku brandu v roce 1967, kdy kosmetoložka (neplést s kosmoložkou!) Elisabeth Sigmund spojila síly s chemikem-doktorem Rudolfem Hauschkou.

photo: @dr. hauschka

Zpátky k přírodě, zpátky do rovnováhy

Cílem léčivé péče doktora Hauschky je znovunastolení přirozené rovnováhy, díky které se vaše pleť o sebe zvládne postarat sama. Ryzí extrakty z přírody jsou vybírány tak, aby odpovídaly přírodním procesům kožního aparátu – a podpořily je. Pokud jste tak trochu skeptici nebo nevěřící Tomášové, můžete si pro začátek vyzkoušet testovací sadu Favourites. Je skladná a cestovní, takže se vám bude skvěle hodit na sezónu dovolených.

photo: @drhauschkaswitzerland

Večerní rituál, ať jste ráno dorůžova

I když se krémy, séra a tonika Dr. Hauschka dají používat samostatně, dost chytře na sebe navazují, takže by byla škoda toho nevyužít. Než půjdete do hajan, měli byste zvládnout ještě 3 kroky pleťové rutiny. Jmenovitě: čištění, posílení a vitalizaci. První bod za vás hladce vyřeší pleťové čisticí mléko Dr.Hauschka. Jít spát odlíčená je základ, takže i když se vám už klíží víčka, poctivě je odličte. Pak tu máme bod č. 2 – jemně vtisknout do pleti čistící krém a pleťové tonikum. (Nejspíš už jste v polospánku, tak vás nebudu unavovat detaily. Těšit se můžete na jasnější pleť, uvolněné póry, vyrovnané pH a další kouzla.) No a nakonec, když už máte pleť posílenou a nastartovanou, stačí malé množství zázraku zvaného noční sérum. Zatímco vy budete sladce snít, vaše pleť se bude krásně regenerovat a detoxikovat.

photo: www.anthropologie.com

Líčidla v bio kvalitě?

Možná vás to překvapí, ale Dr. Hauschka nejen léčí, nýbrž i zkrášluje! Řasenky, tužky na oči, stíny, různé odstíny make-upu, tvářenek i rtěnek – to všechno nově najdete v nabídce Vemzu. Je to vůbec poprvé, co se na našem e-shopu objevila nějaká dekorativní kosmetika. Takže jsme vlastně svědky takového malého historického milníčku. Ale teď vážně: oceňujeme, jak kvalitní a vychytané produkty Dr. Hauschka vyvíjí. Proto je také seženete jen u školených prodejců a s extrémně podrobným popisem. Pokud byste si s výběrem ani tak nevěděli rady, bez váhaní se na nás obraťte. Pomůžeme, poradíme!

photo: @drhauschkaswitzerland

P.S. Když už jsme u těch rad: naprostý #musthave u nás vyhrál tenhle univerzální Hedvábný pudr. Dokonale se přizpůsobí odstínu každé pleti, vykouzlí sametový vzhled pokožky a je možné ho dokonce použít jako deodorant či suchý šampón. Úplná kosmetika budoucnosti!