4 srdeční záležitosti, které promění váš byt v domov

4 srdeční záležitosti, které promění váš byt v domov

Ať už máte garsonku, nebo 4+1, ať milujete boho styl, nebo skandinávskou jednoduchost, určitě se rádi podepíšete pod univerzální pravidlo. „Domov je tam, kde je láska.“ A pozor, neplatí to jen o mezilidských vztazích, ale taky o milovaných věcech! Když si vybavíte domácnost kousky, které vás nadchly designem i funkčností, budou vám dělat radost i úplně obyčejné věci – kontrolní pohled na hodiny, rozsvícení lampy, naklepání polštáře. Co tedy dělá z bydlení srdcovku?

photo: www.urbanoutfitters.com

1. Super pohodlné designové křeslo

Už od dveří obyváku na vás volá: „Jen pojď. Pojď ke mně! Rozval se, dej si nohy pěkně nahoru a hov si. Po tak náročném dni si to zasloužíš!“ Kdo? No přece vaše nové křeslo! Na rozdíl od pohovky, o kterou se často musíte dělit se psem, partnerkou či návštěvou, je křeslo prostě jen a jen vaše. Je to takový váš výsostný trůn, který navíc může být nejvýraznějším kouskem celého obyváku. (A ještě se z něj dá pohodlně sledovat, jak se o trůny perou ostatní!)

photo: @karefrance

2. Od snídaňového rituálu až po společné večeře

V zásadě je úplně jedno, jestli to bude svačina, oběd, popcorn u telky nebo noční „nájezd“ na ledničku. Ale potkávat se pravidelně u jídla, a ještě z toho udělat prima rituál, je základ. Teplo domova zkrátka nemá k teplému jídlu (a pití) daleko. Oblíbený hrnek, o kterém všichni členové domácnosti vědí, že je váš. Dostatek talířů, když se na nedělní brunch sejdou kamarádi. Stylový tác na romantickou snídani do postele... Jasně, jsou to detaily, ale jen zdánlivě. Společné stolování stmeluje, a ještě může podtrhnout vámi servírovaný #foodporn – v reálu i na Instáči.

3. Soundtrack vašeho života

Hledáte perfektního společníka pro každou náladu? Doporučujeme gramofon. Hudba umí úžasně oživit prostor, dokreslit atmosféru, pohladit (d)uši, ale taky rozproudit náladu na vaší home party. Kvalitní hudební vybavení je tedy nezbytností – a na rozdíl od různých lapačů prachu není jenom na parádu, nýbrž na vinylové desky!

www.rock-cafe.info, www.bol.com

4. Něco extra

Divočina, extravagance, trocha toho sentimentálního kýče – inu, říkejte tomu, jak chcete. Možná budou návštěvy nechápavě zírat na kubistické zrcadlo, leopardí stoličku nebo dekorativní sochu boxera v nadživotní velikosti. Ale co! Je to váš byt. Ruku na srdce, kde jinde než právě doma dát průchod designovým výstřelkům, úletům a výstřednostem? Myslete na to, co v žádném katalogu nenajdete – a sice, že interiér by měl vystihovat především váš vkus, vaši náturu, váš instinkt.

photo: @karefrance