Povinná letní výbava na fesťák! Máte sbalených všech 7 položek?

Povinná letní výbava na fesťák! Máte sbalených všech 7 položek?

Nám je v zásadě fuk, jestli jste indie popová diva, metalový srdcař nebo uctívači škrrr. Chceme jediné: abyste si letošní sezónu hudebních fesťáků užili. Za sebevíc bláznivého počasí a minimálně na 100 procent! K tomu vám dopomáhej náš seznam sedmi vychytávek, které jsou praktické i sexy.

@haljahrmarkt

1. Plážový outfit bez pláže?

Proč si ostatní brali plavky, když široko daleko není bazén ani rybník? Méně zkušeným to dojde, až když se úderem dvanácté začnou koupat ve vlastním potu, protože pocitová teplota u hlavní stage dosahuje asi 150°C. Některé festivalové areály se dokonce snaží ulehčit lidem přežití na přímém slunku, takže nabízejí nafukovací vodní atrakce, venkovní sprchy nebo kropicí hasičské vozy. Z toho jasně plyne: bikiny nebo bermudy s sebou!

calvinklein.com

2. Prší prší, Purple Rain a další hitovky

Ať vám předpověď tvrdí cokoli, průtrž mračen nastane přesně v momentě, kdy se k mikrofonu dostaví headliner celého festivalu. Kdo si “v kotli” roztáhne deštník, riskuje hromadu hejtů od zmoklých jedinců menšího vzrůstu, kteří přes něj neuvidí; jako diplomatické a stylové řešení se tedy jeví pláštěnka. (Což je vedle černého uhlí asi jediná věc, u které vás potěší, když ji s sebou potáhnete zbytečně.)

@rains

3. Jedna košile, pět příležitostí

Na spaní ve stanu, na spálená ramena i na chladnější večery – pánská oversized košile se vám v šatníku rozhodně neztratí! Navíc se dá rebelsky uvázat kolem pasu a použít na sezení, kdykoli chcete „zakempit“ na trávě, ale nemáte deku.

herstylecode.com

4. Pantofle do nepohody

Až si budete balit boty, myslete na rozbahněné cesty, oblaka prachu, špinavé podlahy na toi-toikách a další lahůdky, které k festivalovému dobrodružství chtě nechtě patří. Zatímco plátěnky, espadrilky a klasické sandále jsou po takové víkendové zátěži zralé na kontejner, gumové nazouváky prostě jen opláchnete a pohoda jazz (nebo rock, hip-hop, funky, rozumíme si).

5. Instantní festivalové momenty

Chcete mít na letošní Colours nebo Hrady památku, ale vlastně vás štve ten les rukou, co třímají smartphony, protože si musí každé vystoupení fotit a natáčet? Přibalte si cool Instax mini, aspoň můžete některé momentky rovnou rozdat kámošům – starým i novým!

@instaxhq

6. Máte pod čepicí?

Vytuní váš look do detailu, uchrání vás před agresivním sluncem a zamaskuje #badhairday. Kdo, co? Kšilt, klobouček, snapback – to je módní i praktická nutnost!

7. Lepší Dr. Martens než doktor Bolíto

Kdo zná festivalovou vřavu, když dojde na největší pecky a závěrečné přídavky, ví, že v křepčícím davu vám každou chvíli někdo šlápne na nohu. V martenskách máte (generacemi ověřenou) jistotu, že odejdete domů po vlastních, a navíc bude na vašem #ootd vždy cosi legendárního.

gluestore.com.au