Jak na letní scrapbooking? Tohle fotoalbum bude naprostý originál!

Jak na letní scrapbooking? Tohle fotoalbum bude naprostý originál!

Léto už se nám pěkně rozbíhá, co? Máte nejvyšší čas sbírat! Ne, nemyslím houby. Ale jízdenky, letenky, fesťákové náramky, vstupenky z letního kina, vizitky z cool restaurací… Prostě poctivě archivujte veškeré cáry papíru, ať máte na podzim z čeho skládat svůj parádní scrapbook! (Že si máte dát záležet na pořádné prázdninové fotodokumentaci, to ani psát nemusím, že ne?)

pinterest.com

Ještě než přijde ona památná chvíle, kdy budete zběsile hledat, kde má ksakru ta washi páska konec, pojďme si říct, jaké základní „suroviny“ budete na svůj summer scrapbook potřebovat. Jednou, až spadnou internety i se všemi fejsbůky a Instagramy, mi poděkujete, že máte co ukazovat vnoučatům!

pinterest.com, @instaxhq

1. Instaxové fotky

Dobrá zpráva je, že díky vynálezu, který se jmenuje Instax tiskárna, nemusíte nutně všechno vyfotit na první dobrou. Prostě si v mobilu vyberete jenom ty nejpodařenější záběry – a pošlete je do tisku. Vyblbnout se dosyta můžete už při nákupu filmů: k mání jsou pastelové, čtvercové, puntíkaté, černobílé, mimoňové... No, prostě všechny myslitelné, a ještě nějaké navíc!

@rvk_loves

2. Oldschoolové fotoalbum

Že jsou plasty těžce out, to platí i pro alba. Plastová okénka na fotky nechte lidem bez kreativního ducha a pořiďte si radši papírové fotoalbum, do kterého můžete kreslit, psát a lepit, co vás napadne. Super službu vám může udělat i stylový zápisník – klidně vám pak scrapbook může posloužit i jako cestovní deník, kde kromě fotek a „ústřižků“ začerstva uchováte i ty nejlepší historky.

vemzu.cz, @katieleamon

3. Washi pásky & samolepky

Fotky přelepené v rozích papírovou páskou mají své kouzlo! Washi pásky, které původně pochází z Japonska, můžete navíc šikovně kombinovat s oboustrannou lepenkou a s libovolnými nálepkami. Skvěle se hodí třeba komiksové bubliny!

@e.isenhauer, @likelystore

4. Psací potřeby

Pokud se rozhodnete, že vaše fotky a #DIY hrátky nejlíp vyniknou na černém papíře, určitě budete potřebovat bílý fix. No, a jestli chcete rozjet krasopisné „umčo“ ve větším (a barevnějším) stylu, pořiďte si kaligrafické fixy. Tvoření zdar!

@fontie.lb