Jak se staví bágl? BRAASI Industry dobývá města batohy od architektů

Jak se staví bágl? BRAASI Industry dobývá města batohy od architektů

Představte si, že navrhujete batoh. A děláte to s úplně stejnou vážností, jako byste měli v plánu stavět dům. Nechcete žádný módní výkřik. Žádný divoký experiment. Ale nadčasový a funkční design, co vás bude bavit i za 10 nebo 20 let. Zní to jako ujetá představa? Vznikla na motivy skutečné události. Přečtěte si příběh české značky BRAASI Industry – je filmový a má sympatické hrdiny!

Eliška a Šimon se poznali v Liberci na vejšce. Otevřeli si spolu architektonický ateliér, a protože denně dojížděli za prací na kole, potřebovali batoh, kam by se vešel notebook. Sportovní bágly se jim nelíbily, a tak nakonec Šimon vyrobil první prototyp sám – dal ho Elišce jako dárek k Vánocům. Pak ušili nějaký ten batoh pro kamarády, pro známé, vyrazili zkusit štěstí na první cyklo výstavu... A z večerního hobby se nakonec stal regulérní byznys.

Dneska už batohy mají vlastní značku, showroom a dílnu s několika švadlenami. BRAASI Industry pěkně roste, nicméně pořád nezapře své architektonické, a hlavně poctivé DIY kořeny. Prémiová kvalita, ruční práce, lokální výroba – to jsou hodnoty, na kterých BRAASI staví. Šimon s Eliškou si hodně zakládají na tom, aby všechny použité materiály byly odolné a (pokud možno) taky české. Smysluplnou výjimku tvoří italská hovězí kůže a bezkonkurenční YYK zipy a přezky z Japonska. Připočtěte k tomu lehkost, kterou cítí minimalista, když se zbaví zbytečností – a dostanete rovnováhu mezi funkčností a designem. Krása.

braasi.tumblr.com

P. S. Pokud nejste zrovna baťůžkář, ale stejně vás ten příběh a přístup oslovil, čeká na vás v e-shopu praktická crossbody ledvinka! Je to vážná adeptka na fesťáky, výlety a další outdoorové akce, protože je vyrobená z materiálu jménem Cordura. To je (stručně řečeno) různými sporty a různými armádami prověřený, super odolný materiál, který nevybledne a snadno se udržuje. Howgh.

@haruka.rp

@ryzeproject