Domácí sushi party za 60 minut? Máme dokonalý líný recept!

Domácí sushi party za 60 minut? Máme dokonalý líný recept!

Grilovačky, garden party a svatby pořádá v létě kde kdo. My pro vás ale máme lepší plán. Sushi night! S částí čtenářů se teď rozloučíme, protože už se jim spustil Pavlovův reflex, takže začali honem skupovat barevné jídelní hůlky a všechny druhy maki. No, a my ostatní si vysvětlíme, proč je sushi party geniální nápad a jak z ní udělat zahálčivou událost léta.

mijeurope.com

Sushi, sushi pro všechny!

Čím tropičtější hic je, tím menší chuť na teplou kuchyni obecně panuje. Ale pokud hostům nabídnete jen dva bary – salátový a ten s alkoholem, nebezpečně tím celou party urychlíte. Sushi tyhle problémy prvního světa řeší bezvadně – chutná veganům i milovníkům rybího masa, zasytí dost na to, abyste se nesťali prvním drinkem, a zároveň dává smysl i v líných dnech úmorného vedra.

yt: tasty

Lososí rolky na zavolanou

A když jsme u té lenosti - sushi vám coby hostiteli šíleně usnadní práci! Pokavaď za sebou nemáte studijní pobyt v Tokiu, kde jste se učili míchat wasabi a motat sushi rolky, pravděpodobně od vás nikdo nečeká, že budete občerstvení chystat sami. Nemusíte se tedy bát, že vás pomluví, když v koši zahlédnou krabičky z donáškové služby (ale koukejte je správně recyklovat, jo?).

@madeinjapaneurope

MADE IN JAPAN – design od japonských mistrů

Nicméně, úplná zívačka to taky nebude. Když už nevaříte, chce to zapracovat na štábní kultuře servírování. Klika je, že se i k nám do Česka dováží opravdické japonské nádobí Made in Japan. Vyrábí se ručně z přírodní keramiky a vypadá jako umělecké dílo, ale zároveň je mega odolné. Podle výrobce přežije mikrovlnku, myčku a pravděpodobně i vás (v australských restauracích to prý testují už 25 let, ale jestli nám nevěříte, klidně si k protinožcům zavolejte).

mijeurope.com

Rychlejší než running sushi?

141 kousků nigiri za 6 minut. Tolik sushi spořádal v roce 2008 profesionální jedlík Tim Janus a dosud se nikomu nepovedlo jeho výkon trumfnout. To jen takový drobný tip na závěr, kdybyste neměli dost fantazie na doprovodný program. Světový rekord v pomalosti bohužel ještě nikdo nevymyslel!

mijeurope.com