Na zeď, na sport i na pleť: 4 lokální značky, které milujeme

Na zeď, na sport i na pleť: 4 lokální značky, které milujeme

Vylepší vám karmu, jsou všechno, jenom ne tuctové, a ještě zvyšují domácí HDP. Jasně – v obecné rovině existuje spousta důvodů, proč milovat a kupovat lokální výrobky od lokálních značek. Ale dneska tady nebudeme kázat ani teoretizovat – chceme se s vámi prostě podělit o lásku, kterou chováme k těmhle CZ&SK brandům. Ale bacha, je vysoce nakažlivá!

Take Take Take

Jak by asi vypadaly knihy, kdyby se jejich designu věnovala stejně velká pozornost jako jejich obsahu? Hmatatelnou odpověď přináší nakladatelství Take Take Take, které nezapře ani své UMPRUM kořeny, ani fascinaci starými knižními obálkami. A pozor, značce Take Take Take byste měli věnovat pozornost i za předpokladu, že spíš holdujete e-knihám, vydávají totiž i skvostné autorské plakáty.

Botanica Slavica

Určitou poetiku a nostalgii má v sobě snad každý rodinný byznys, ale příběh česko-slovenské firmy Botanica Slavica je fakt jako z románu. Na počátku byla starobyle vonící stodola, ve které Lenka se svým bratrancem Honzou objevila ručně psaný poklad kompletní prababiččiny poznámky o blahodárných mastičkách, tinkturách a dalších „kouzlech“ z léčivých bylinek. Oba se nadchli pro léčivou přírodní kosmetiku – a vězte, že pokud má svět osm divů, tak bylinky, květy a plody jich ukrývají rovnou devět! Stačí vyzkoušet na vlastní kůži, vlasy či dlaně.

WEMOVE

Když českou sportovní módu, tak do poslední nitky – vyrobenou doma v ČR a jedině z českých materiálů. Přesně na to si plácly Lucie s Adélou, načež odstartovaly drobet netradiční mezioborovou spolupráci. Spojily totiž zkušenosti módní návrhářky a fitness trenérky, aby daly vzniknout osobité kolekci wemove – kvalitní, po designové stránce minimalistické, a přitom maximálně pohodlné na všelijaké pohybové aktivity. 

@lukasdohnal

Gravelli

V nedokonalosti je krása a jedinečnost. Pokud cítíte, že by vám neuškodilo připomínat si tuhle mantru každý den, pořiďte si domů kubistický popelník, antracitové ořezávátko nebo jiný doplněk od české značky Gravelli. Ta povýšila beton na luxusní a vrcholně estetický materiál – se všemi jeho šmouhami, škrábanci a bublinami. A mají i šperky! Tak tomu říkáme umění.