7 tváří batohu Fjällräven Kanken. Která vystihuje vás?

7 tváří batohu Fjällräven Kanken. Která vystihuje vás?

Pravděpodobnost, že neznáte liščí batůžky aspoň od vidění, se limitně blíží nule. Kultovní batohy Kanken od švédské značky Fjällräven zná, nosí a miluje celý svět. Z toho plyne jediné: uděláme si stručné historické opáčko, ať víme, odkud se ten hype vzal. A pak už se mrkneme na ty nejzajímavější modely. Že jsou Kankeny mega populární, totiž neznamená, že byste museli nosit bágl, co zapadne v davu navlas stejných.

Stejný od roku 1978.

1. Pro klasiky

Věděli jste, že Kanken původně vznikl, aby si švédští školáci nekřivili páteře taškami přes jedno rameno? A že ho na sklonku 70. let pomáhali uvést na trh skauti? Batůžek si pro svoji odolnost a cenovou dostupnost získal milionovou popularitu. A protože si obojí zachoval dodnes, můžete si „klasický“ Kanken s nádechem retra pořídit dodnes.

2. Pro detailisty

Baví vás hravý design, který srší nápaditostí? Tak to si nenechte ujít pohled na to, jak ikoně všech batohů sluší vícebarevná kombinace, duhová ucha nebo kožené detaily.

3. Pro umělce

Trpíte v galeriích pocitem, že byste si nějaké to dílo nejraději odnesli domů? Možná pro vás máme lepší řešení. Tramtadadá! Limitovaná edice batohů a doplňků Kanken ART. Designová paráda, kterou se právě kocháte, vznikla ve spolupráci se švédskými umělci, a ve srovnání s originálem Mony Lisy je nejen větší, ale i podstatně levnější.

4. Pro minimalisty

Pokud vám naopak stačí menší, 7litrový batůžek, určitě si zamilujete rozkošný Kanken mini. Ušetří vaše záda těžkých nákladů a bude jim věrně a dlouho slušet. Paleta odstínů je navíc fakt pestrá – od tmavých a sytých až po trendy pastelové.

@deaddsouls

5. Pro ekology

Jestli vám leží na srdci planeta, určitě oceníte, že Fjällräven smýšlí a koná stejně. Důkazem je Re-Kånken – speciální ekologická edice, vyrobená z 11 recyklovaných petlahví. Na výběr je z několika cool barev Re-Kånkenů – všechny ke svému odstínu každopádně přišly díky technologií SpinDye, která při výrobě radikálně omezuje spotřebu vody, energie a chemikálií. Z estetického hlediska mají Kankeny ze 100% recyklovaného polyesteru navíc i jedno specifikum: decentnější tone-in-tone logo.

@mees_mansvelders

6. Pro byznysman(k)y

Chcete na obchodním jednání působit úspěšně a sebevědomě? Stačí, když svůj 13" notebook vytáhnete z kapsy 16litrového batohu Kanken No. 2, a váš dobrý vkus za vás promluví sám. Fancy kožená ucha, fancy kožená nášivka s logem – to vše v minimalistickém černočerném provedení. Krása!

7. Pro geeky

Neradi necháváte notebook doma? Pak to chce bágl, který myslí jak na vaše zádové svaly, tak na bezpečí noťasu. Takže má vypolstrovaná záda a je ušitý ze 100% voděodolného vinylalu. No, a přesně takový máme teď na Vemzu. To je ale náhodička, co?