VEMZU gang začal páchat dobro. Děti, kočky, co přijde dál?

VEMZU gang začal páchat dobro. Děti, kočky, co přijde dál?

Když se řekne VEMZU gang, možná vás napadne: to budou samí rebelové a samé drsňačky! Pravda je ale taková, že v našem týmu dřímá touha pomáhat a dělat svět lepším. A nemyslete si, že je to jenom tou adventní náladou všude kolem. Rozhodli jsme se, že budeme páchat dobro pravidelně! A co se nám zatím povedlo, z čeho máme radost?

VEMZU

Na Mikuláše jsme z našeho e-shopu vybrali a zabalili pěknou nadílku! Poslali jsme ji do organizace Kačenka dětem, která pomáhá holkám a klukům se spinální muskulární atrofií (SMA 1). Jsme rádi, že jsme si mohli - aspoň na dálku - zahrát na hodné anděly a vykouzlit úsměvy v rodinách, kde si děti i dospělí zaslouží opravdu bohatou mikulášskou odměnu.

Neříkáme to proto, že bychom se chtěli chlubit. Spíš budeme rádi, když se inspirujete a sami se zapojíte do nějaké charitativní aktivity - třeba do unikátní umělecké aukce, která právě probíhá!


 

 

Až do 20. ledna se můžete zúčastnit aukce tří uměleckých děl, která vznikla pro vernisáž VEMZU × PUMA PlayGround. Po této vydařené párty jsme se rozhodli, že vystavená umělecká díla vydražíme pro dobrou věc na Facebooku - a pozor! Konkrétní účel, na který výtěžky poputují, si vybrali sami autoři. Tak si je pojďme krátce představit, ať si vyberete tu nej charitativní srdcovku.

Malířka Anna Martynenko už pár let tvoří v Praze, jak ale napoví její příjmení, pochází z Ukrajiny. Právě do těchto končin se rozhodla směřovat i svoji pomoc. 

VEMZU

Peníze, za které se vydraží její koláž z tenisek Puma, chce Anna věnovat na vánoční dárky pro děti, co se odstěhovaly z okupovaného Donbasu ve východní části Ukrajiny. Kdo obraz vydraží, bude se moct kochat modro-béžovými tóny a siluetou postavy, která je typická pro všechna Annina díla. Koláž je navíc doplněná o neonový prvek, jenž se dá zapojit do elektřiny a rozsvítit. Tomu říkáme cool propojení designu, umění a streetwearu! 

VEMZU

Aby toho nebylo málo, Anna Martynenko se rozhodla poslat do dražby ještě jeden obraz ze své tvorby - těšit se můžete na klasickou geometrickou postavu z jejích maleb, tentokrát ve fialovo-bílém provedení se žlutými detaily. Částka, za kterou se tato malba vydraží, pomůže jedenáctiletému Sašovi z města Čerkasy. Navzdory nízkému věku už dvakrát prodělal rakovinu, nyní bojuje se třetí recidivou onemocnění. Chlapci navíc během letošního podzimu zemřel tatínek.

VEMZU

A do třetice všeho dobrého půjdou do aukce i tenisky, které speciálně pro Puma PlayGround pokreslil tatér Kazisvět (vlastním jménem Michal Pavlík). Kdo jeho tragikomickou tvorbu zná, ví, že oblíbeným námětem Kazisvěta jsou kočky - a nejinak je tomu i u originálního páru bot Puma, které momentálně dražíme. Podle přání Kazisvěta pošleme peníze akce rovnou na účet nadace Devět životů, která poskytuje domov kočkám, kocourům a koťatům, co by jinak žili na ulici. 


A kde že se můžete do aukce zapojit? Je to úplně jednoduché, ani nemusíte vstávat od svého počítače. Stačí kliknout na vybranou položku ze seznamu níže, co vás vzala za srdce nejvíc ze všech, a přispět pomocí komentáře pod příspěvek. Můžete to pojmout třeba jako štědrý vánoční skutek nebo jako správňácké vykročení do roku 2020. 

My, VEMZU gangsteři a gangsterky, jsme si tak trochu dali týmové novoroční předsevzetí, že se teď budeme do charitativních počinů zapojovat častěji. Průběžně nás tedy sledujte, ať máte přehled, že to konání dobrých skutků neflákáme!