6 trendů, kterým v roce 2020 neutečeme

6 trendů, kterým v roce 2020 neutečeme

Sotva člověk dokončí bilancování uplynulého roku, už na něj doráží nové, a mnohdy ještě náročnější výzvy. Zkoušeli jste držet prst na tepu doby, jak se teď říká mezi cool lidmi? Já jo. A řeknu vám: ten náš rok 2020 má tepovku na maximu. No, aby ne, když ty dny tak rychle letí kupředu. Tak si pojďme honem říct, jaké trendy se na nás řítí, ať to stihneme zpracovat dřív, než zase budou out!

Polka jede!

Nesmrtelné puntíky, kterým v anglofonních zemích nikdo neřekne jinak než „polka dot“, ovládly pro rok 2020 hned několik návrhářských kolekcí, od Balmaina až po Christiana Lacroix. Módní znalci tedy puntíkům prorokují úspěch srovnatelný s leopardím šílenstvím, jaké jsme zažili v roce 2019. Zatímco na retro šatech a dámských blůzách tenhle vzor nikoho nepřekvapí, nová módní sezóna slibuje puntíky v mnohdy až psychedelických a divokých kombinacích.

@tonywang7

Eco-shame má zelenou

Pokud jste ještě před pár lety působili uvědoměle, když jste třídili plechovky od piva a nosili si kafe v termosce, vězte, že se časy mění, a to docela hopem. V roce 2020 už pamatování na blaho planety není otázkou dobrého srdce a statusu, nýbrž nutností. Tedy za předpokladu, že se nechcete stát terčem nového trendu s názvem eco-shame. Pro němčináře: zjednodušeně se dá říct, že už začíná být ostuda, když nemáte vlastní cestovní hrnek, vlastní kovové brčko a vlastní názor na klimatickou krizi. (Ale nebojte, my na vás nepráskneme, že jste si ten Keepcup koupili až dneska. Fakt! My tu snahu ceníme pořád.)

vemzu.cz

Kovy? Protřepat a klidně míchat!

Prosím vás, aby nedošlo k omylu: řeč tentokrát není o youtuberingu, ale o novotách v bydlení. Pokud jste duší tak trochu anarchista, tohle pravidlo se vám bude líbit: pofrčí totiž mix kovů. Konzolový stolek se zlatými liniemi klidně můžete zkombinovat s bronzovými úchyty na skříňkách nebo se sadou železných květináčů. Zlato, stříbro, cín, železo, měď – nebojte se v jedné místnosti pracovat se dvěma nebo třemi různými kovovými materiály (víc už jich radši nemixujte, ať to zase není každý pes, jiná ves).

Pinterest

Plant-based nejen na talíři

Veganství pochopitelně není žádná módní záležitost, máme teď spíš na mysli rostoucí zájem spotřebitelů o čistě rostlinné produkty – na trhu potravin a nápojů dokonce půjde o jeden z TOP 10 trendů. A protože nejsme jen to, co jíme, ale taky to, co na sobě nosíme – šaty, boty, kosmetické přípravky – dá se očekávat, že plant-based výrobky budou prorůstat do mainstreamu rychlostí plevelu.

vemzu.cz

Nebesa, ach, nebesa!

Nemějte strach, náboženské kázání pro dnešek vynecháme, vrhneme se totiž do vašich ložnic! V oblasti interiérového designu se chystá parádní trend: postele s nebesy. A pozor, nepředstavujte si žádné těžké barokní baldachýny – i takové dvojlůžko s nebesy může být minimalistické a decentní. (Pro nasávání další inspirace doporučujeme prohnat Instáčem #canopybed.)

Pinterest

Jasný marigold

Český překlad zní: měsíček lékařský, ale rostlina jako taková nás aktuálně moc zajímat nebude. Postačí, když si vybavíte její typickou žlutooranžovou barvu. Přehlídková mola totiž na rok 2020 slibují úplnou marigoldovou mánii! Jak název napovídá, odstín marigold nemá úplně daleko ke zlaté a klidně vám může připomínat i svou trendy předchůdkyni - hořčicově žlutou. Rozhodně ale platí, že vašemu outfitu dodá zářivý a odvážný akcent.

Pinterest