Znáte multilíčidlo, presovaný stín a zapečený make-up? Vyzkoušejte (se)!

Znáte multilíčidlo, presovaný stín a zapečený make-up? Vyzkoušejte (se)!

Ještě než začneme štrachat v kosmetickém kufříku, pojďme si dát nejdřív ruku na srdce. Je úplně v pořádku, že nestíháte sledovat na YouTube všechny ty zkoušečky nových produktů, make-up tutorialy, unboxingy, hauly - a co já vím, co ještě! Novinek ze světa dekorativní kosmetiky se na nás valí (doslova) tuny, a my vás (ani vaši pokožku) nechceme nijak zatěžovat. Takže se soustředíme jen na čistou, organickou kosmetiku. Protože co jiného podtrhne přirozenou krásu lépe než příroda sama, že?

urban outfitters

Multilíčidlo

Multilíčidlo, to je chytře vybalancovaná směs vosků a olejů, pomocí které si můžete zvýraznit rty, tváře, a dokonce i oční víčka. Jednoduše řečeno, koupíte si třeba sofistikovanou korálovou nebo sytou fuchsiovou, a máte tři líčidla v jednom: rtěnku, tvářenku a navrch i oční stíny! Ušetřené místo v kosmetické taštičce samozřejmě není jediná výhoda, díky níž si multifunkční líčidla snadno zamilujete. Ušetří vám totiž taky vrásky při nekonečném hledání tvářenky, která perfektně sedí k odstínu rtěnky, a naopak. Ideální vychytávka na cesty i na ranní rutinu v pohodlí domova.

@manasi7

Čerstvě zapečeno!

Šunkofleky a francouzské brambory už jistě znáte, dnes se tedy vrhneme na recept z jiného soudku. Zapečený make up! Nebo taky bronzer, minerální rozjasňovač… Ale pojďme radši k té technologii. Zapečené kosmetické produkty vyrábí australská INIKA Organic, přičemž se celý přírodní proces odehrává na terakotové dlaždici v Toskánsku. Což, jak jistě sami uznáte, je hodně cool.

Pinterest

Pudr, nebo korektor?

Korektor už jste nejspíš viděli ve formě korekční tyčinky, tužky nebo paletky. A nyní tu máme ještě něco jinačího: sypký pudrový korektor. Ať už potřebujete zamaskovat kruhy pod očima nebo prostě jen barevně sjednotit pleť, korektor ve formě pudru vám zajistí extra krytí.

@alimapure

Presované stíny

Nebojte, my víme! Nikdo z nás netouží být v presu. Ale u stínů je to trochu něco jiného! Jak by vám potvrdili úspěšní make-up artisté, třeba taková Bobbi Brown, kvalitní dekorativku poznáte tak, že je líčidlo precizně stlačené, čili presované. Takové malovátko, ať už je to stín, pudřenka nebo tvářenka, se nedrolí, nepráší vám všude kolem, a proto vám i mnohem déle vydrží. Presované oční stíny se navíc dají koupit i v minerálním provedení, které je stoprocentně přírodní a vegan, tedy bez špetky chemie a krutosti. Tak schválně - vyhraje u vás barevná kombinace švestky s perletí, nebo platiny s ocelí?

@bobbibrown