Jóga včera, dnes i za rok. Bez čeho to nepůjde?

Jóga včera, dnes i za rok. Bez čeho to nepůjde?

Nechte mě hádat. Dali jste si novoroční předsevzetí, že začnete praktikovat jógu. Leden už se přehoupl do druhé půlky a vy jste pořád ještě nezačali. Což je průšvih, protože kdo zmešká nástup mezi ledňáčky, ten nezačne vůbec, to se všeobecně ví. Ale k věci: pokud stále bojujete s leností či nesmělostí, doporučujeme nakoupit si vybavení na první lekci. Pokud vám suprová výbava nedodá odvahu, rozhodně vystupňuje pocit trapnosti, že jste se pořád ještě nerozhoupali! Problem solved, nemáte zač. A co že ten yoga starter-pack vlastně obsahuje?

@yogadesignlab

Jógamatka

Jógamatka, to prosím vás pěkně není žádná přezdívka z mimibazaru. Ale podložka na cvičení, bez které se neobejde žádný jogín (ani jogínka)! Možná vás napadne, v čem se podložka Yoga Design Lab liší od průměrné táborové karimatky - samozřejmě kromě propracovaného designu. Stručně řečeno: ve všem! Je savá jako ručník a měkoučká jako guma. Neklouže. Redukuje pachy. Je lehká na cesty i pro životní prostředí. A dobrá zpráva pro nováčky: na rozdíl od obyčejných gumových podložek “nesmrdí” toxickou novotou, když ji vybalíte. Takže nikdo nepozná, že je nepoužitá!

@yogadesignlab

Co na sebe?

Pohodlné, funkční, savé, rychleschnoucí a bezešvé - asi takové by v ideálním případě mělo být prádlo, ve kterém se vrhnete do své asánové praxe. Dámy by určitě měly sáhnout po kvalitní sportovní podprsence, což ale nutně neznamená, že byste už na první lekci měly cvičit polonahé. Pokud se nechystáte na bikram jógu, klidně se může stát, že při závěrečné relaxaci vleže na podložce naopak oceníte dlouhý rukáv - zvlášť v zimních měsících.

@casalltraining a @dr_kaufman

Au, moje svaly!

Oproti spinningu nebo kruhovému tréninku vypadá jóga velmi vyklidněně. Ale nenechte se zmást, pravděpodobně vám (den dva po lekci) dá pocítit svaly a klouby, o kterých jste ani nevěděli, že je máte. Proto se hodí mít v záloze masážní gel, který vaše bolavé partie uvolní a osvěží. Úžasnou přírodní kombinaci máty, kafru, arniky, kostivalu a kaštanu najdete na našem e-shopu. Zkušené ruce ochotné trpělivě masírovat už bohužel nedodáváme.

@yogadesignlab