4 důvody, proč milujeme UCON ACROBATICS

4 důvody, proč milujeme UCON ACROBATICS

Pokud někdy čtete Hypebeast nebo Highsnobiety, určitě už se k vám chvála na jejich batohy dostala. UCON ACROBATICS vznikli v Berlíně v roce 2001, stačí se ale kouknout na jejich nejnovější designy, a uvidíte značku, která si pořád uchovala inovativnost a počáteční drive. Značku, která je na kvalitní batohy tak trochu expertka. Ptáte se proč? Tady máte čtyřikrát proto.

@uconacrobatics

1 Jsou to praví kamarádi do deště

Ať už nosíte v báglu notebook, rozečtený román nebo sendvič ke svačině, stoprocentně nechcete, aby se vám namočil. UCON ACROBATICS vám ušetří starosti za každého počasí  – s vodou i s výběrem voděodolného batohu. Jednoduše se můžete spolehnout, že všechny bágly do jednoho jsou vyrobené z voděodolných materiálů. (Obzvlášť populární je materiálová řada Lotus, kdyby vám to mělo nějak ulehčit rozhodování.) Takže pokud se chystáte na romantickou procházku nebo na tancování v dešti, klidně vemte bágl s sebou - má záměrně i podlepené zipy, aby vám dovnitř neprotekla ani kapka.

@uconacrobatics

2 Mají berlínskou duši

Minimalismus, funkcionalita a inovativní práce s materiály – to jsou hlavní principy, na kterých značka UCON ACROBATICS staví. Zkrátka a dobře, stačí se podívat na design typických roll-topů, a je vám jasné, odkud vítr fouká – z Berlína. Právě tady v létě 2001 vznikla první kolekce batohů a dodnes ve východní čtvrti Friedrichshain funguje UCON ACROBATICS studio. (Ano, to je ta umělecko-alternativní čtvrť, kde sídlí třeba Berghain.)

@uconacrobatics

3 Recyklují a jsou vegan

Zde si uděláme stručné opáčko, jen pro jistotu. PETA největší nezisková bojovnice za práva zvířat. Zatímco PET je polyethylentereftalát, takže druh termoplastu. A teď jak to všechno souvisí s našimi batůžkáři? UCON ACROBATICS vyrábí výhradně veganské batohy, a aby nebylo pochyb, že zvířecí práva berou opravdu vážně, dokonce jsou oficiální partnerem organizace PETA. A co se týče druhé zmíněné zkratky, většina batožiny se vyrábí z recyklovaných PET lahví – tahle značka totiž myslí na všechno živé. Prostě na celou planetu. A pokud byste v nabídce náhodou vyhmátli zrovna batoh, který není recy, můžete si minimálně být jistí, že bude zdravotně nezávadný, bez těžkých kovů a jiných škodlivin.

@uconacrobatics

4 Jsou pořád fresh

Inovativními materiály to začíná a designovými novinkami končí! Zatím všechno nasvědčuje tomu, že jarní sezóně UCON ACROBATICS budou kralovat hned dvě nové barvičky: žlutá (Honey Mustard) a zelená (Forest). Další super novotou je Hajo Mini, čili miniaturní verze báglu Hajo, který se do historie batohů zapsal jako bestseller. Malý, ale šikovný – prostě praktický společník do města, nejen pro dámy. A pokud byste potřebovali ještě menší vychytávku, je tu další nováček, Matteo. Což je v podstatě crossbody kapsička na cennosti, která se hodí, kdykoli zrovna nechcete tahat celý bágl. Konec hlášení, začátek shoppování! 

@uconacrobatics