Jak z bílé zdi udělat umělecké dílo

Jak z bílé zdi udělat umělecké dílo

Přestěhovali jste se nebo jen toužíte po změně? Využijte první teplejší dny a pusťte do svého pokoje kreativní vítr. Proměnit holé bílé stěny v umělecké díla není vůbec složité. Často stačí drobnost, a z obyčejného pokoje se stane místo, které přímo dýchá inspirativní atmosférou.

Svět jako na dlani

Pokud vaše duše volá po dálkách a sní o teplých krajích, v předsíni máte sbalený kufr a v prohlížeči otevřený srovnávač letenek, je to jasné. Možná je pro vás byt jen křižovatka mezi cestami, možná je to základní tábor – svou cestovatelskou vášeň nemusíte krotit ani při vybavování interiéru. Na stírací mapě světa si připomenete, kde všude už jste byli, pohlednice a fotky zaplní připravené rámečky, suvenýry poličky. Z prázdné zdi se tak snadno stane soukromé muzeum vašeho cestování a prvek, kvůli kterému se k vám budou nadšeně vracet všechny návštěvy. Kdo by nebyl zvědavý, co nového přibylo?

Umění pro každého

Obrazy už dávno nejsou jen doménou těch nejbohatších.  Drobné grafiky a fotografie můžete různě kombinovat mezi sebou. Nebojte se kombinovat drobné malby, motivační citáty a plakáty, v různých velikostech. Na stěně tak vznikne eklektický mix, který skvěle reflektuje váš styl i vaši osobnost. Pokud se vám nechce nad celým konceptem moc přemýšlet, pomoct vám mohou velkoplošné obrazy. Ty mají až dvoumetrový rozměr a vybrat si můžete z různých motivů.  Kromě krásy navíc získáte i ochranu stěny před ošoupáním a jiným poškozením.

vemzu.cz

Plynutí času

Tik-tak, tik-tak… ručička hodin pomalu odkrajuje jednotlivé okamžiky, krátí čekání a znásobuje těšení na vytoužená setkání. Zvláště v místech kde to žije – obývacích pokojích a pracovnách mají nástěnné hodiny své místo – a kdo říká, že mají být jen jedny? Vzpomeňte si na své přátele ve světě a na stěnu připevněte hodiny tikající v různých časových pásmech. Jen nezapomeňte, ať už se rozhodnete pro stejný nebo různý design, lichý počet je vždy lepší, než sudý.

Karlsson

Nalinkováno

Na zeď nepatří jen výmalba, tapety a dekorace. Velkou proměnu zvládnete i s pomocí samolepících pásek. Vyberte si washi pásku podle svého vkusu a bílou zeď použijte místo malířského plátna. Linky a čáry, geometrické tvary, nápisy… dopřejte si naprostou tvůrčí svobodu. Pokud se něco nepovede nebo vás dekorace omrzí, pásku jednoduše sloupnete a můžete začít znovu. Páskovaný výsledek nakonec můžete doplnit i jinými tvary, vystřiženými ze samolepicí fólie.

Vlastními silami

Toužíte po originalitě a nebojíte se nových výzev? Pak si jistě troufnete i na projekt nové výmalby. Často stačí znova namalovat jen jednu stěnu a atmosféra v místnosti se zcela změní. Ať už se rozhodnete pro jednobarevné řešení nebo se pustíte do vlastního uměleckého ztvárnění, nezapomínejte na jedinou věc. Světlé a jasné barvy místnost opticky zvětšují, tmavé zmenšují.