Bad hair day?

Bad hair day?

Jo, byl to příjemný večer. Tak příjemný, že se protáhl přes půlnoc. Jenže povinnosti se neptají a tak se žádné dopolední odpočívání nekoná. V ranní tmě zatípneš budík, protáhneš si spánek, co to jde… a při pohledu do zrcadla jenom tiše zakleješ. Bad hair day nadešel. Co s tím?

Zatímco v létě člověk prostě nacpe hlavu pod sprchu a pak vlasy stáhne do ležérního culíku, v zimě to je jiná. Vyrazit na mokro je o pořádnou rýmu – a průvan se neptá ani pod střechou. Na druhou stranu, strčit hlavu do čepice má o to větší smysl. Navíc, pokud zrovna nemakáte v korporátu, je tu i šance, že si kulicha nebudete muset vůbec sundat. Jak si správně vybrat – aby se z bad hair day stala vymazlená stylovka a ještě bylo teplo?

Baret

Být elegantní jako Francouzka? Jasně! Baret jde nosit všemožnými způsoby. Posunutý do týla vás přenese do 40. let (doporučuju přichytit sponkami), lehce na bok pro změnu do Paříže. Naražený na střed ubere roky a navíc ho můžete ozdobit broží, odznáčkem, průstřihy… DIY fantazii se meze nekladou. Při nošení jen pozor, abyste si ho nenarazily až moc a nevypadaly pak jako Bolek Polívka ve filmu Dědictví… [caption id="attachment_4377" align="aligncenter" width="710"] zdroj: @nottami

Kapitánka

Jdete si tvrdě za svým? Tak zkuste kapitánku, textilní (nebo i koženou či latexovou) čepici se štítkem. Nosí se s rozpuštěnými vlasy (zakryje odrosty i celkovou únavu) a je prostě sexy. Se skinny jeansy, sakem, kabátem i bundou… A protože jste dáma a je to vlastně klobouk, nemusíte ji sundávat ani v místnosti.

zdroj pinterest: gabimay

Turban

Vrchol slávy si zažil před sto lety a znovu zazářil v 70., kdy byl orient znova v módě. Nosit turban je prostě vrchol bohémství. A v čem je ještě fajn? Uvážete ho z každé šály nebo většího šátku – nebo si prostě pořídíte čepici, která se jeho tvarem inspiruje. Lidi se budou dívat, ale znáte to, na hvězdy se fascinovaně dívá každý...

zdroj pinterest: zohra

Kulich s bambulí

Když je fakt zima, dává smysl. Styl má ale i v době globálního oteplování. Kulich s bambulí, jaký jste asi nosili ve školce, má v sobě vtip a nadsázku. Zapomeňte na maminčiny rady narazit si ho až na nos. Čím ležérněji se v něm budete nosit, tím více se vzdálíte “retro zimomřivci” a přiblížíte “roztomilé lady”.

zdroj: livia-auer.com

Beanie

Kulatá čepice bez bambule nemá přesný český ekvivalent. To ale vůbec neznamená, že se do našich končin nehodí. Jednoduchý kousek vypadá skvěle ke všem ležérnějším stylům – i proto, že vychází z praktických čepic rybářů a dřevorubců. Jen pozor, možná si ji od vás občas půjčí přítel.

zdroj pinterest: wheretoget.it

Čelenka

Nesnáším čepice! Poznaly jste se v téhle větě? Pak vzhůru do čelenek. Maximálně frčely v 80. a na začátku 90., v kombinaci se zběsilou trvalou. No, takové retro už po vás nikdo nemůže chtít, ale fakt je, že čelenky zažívají velký comeback. Zachrání špatné vlasy a nezdemolují ty dobré. A vlezou se do každé kabelky. Troufnete si na ně?

zdroj pinterest: Steal The Look

Ps: Na unavené vlasy se obecně doporučuje suchý šampon. Mě ale třeba nebaví, zběsile třepat lahví a doufat, že se dílo povede. Mnohem raději mám vanilkový puding nebo dětský zásyp. Nanášejte štětcem. Není zač. ;-)