Co s sebou na víkend u vody (když si máte sbalit sami)

Co s sebou na víkend u vody (když si máte sbalit sami)

Balení to není jenom tak a je jedno, jestli jde o holky, nebo o cestovní zavazadlo. Zvláště pokud máte málo času a zároveň nehodláte ustoupit ze svých požadavků. Pokud se vám nepovedlo nabalit si holku co se vám o balení stará, je to jen na vás – a jak asi už víte, naházet věci do tašky je jedna věc, zjistit na místě, že plavky a kartáček zůstaly doma je věc druhá. Jak se pohodlně sbalit za 5 minut tak, že holka i máma zůstanou koukat s otevřenou pusou?

Nejrychlejší balení většinou probíhá v pátek odpoledne a je uvedeno slovy “Jedeš s námi? Tak já tě za 10 minut naberu…” To hlavní, co pro balení potřebujete, je zavazadlo. Ti největší klasikové si vystačí s reklamní igelitkou, pokud ale nechcete v půlce lesa řešit utržená ucha, doporučuju něco pevnějšího. Na krátký výlet určitě stačí běžný batoh, na delší pobyt nebo cestování s neznámým ubytováním se hodí taška, ve které se můžete pohodlně přehrabovat. Pokud má navíc speciální kapsu na boty, je to naprostý win.

Babská finta

Víte, proč vás vaše holka umí sbalit dřív, než čeknete Twitter? Není to žádné kouzlo, jen má v hlavě (nebo na papíře) seznam, co všechno je třeba. Na každý den jedny trencle a jedny ponožky, jedno triko na den až dva, něco na večer… Jak takový seznam vzniká? Pro začátek se hodí papír a možná i kalkulačka. Jde o to podívat se, jakou máte denní spotřebu toho kterého druhu oblečení a/nebo věci. Základní kousky pravděpodobně měníte každý den, další naopak taháte, dokud nevypadají špinavě. No, a druhá věc co stojí za to zvážit, je počasí a terén. Na fesťáku se nějaká ta skvrna ztratí, na konferenci, kde jste řečník, už ne. Se seznamem v ruce (nebo na mobilu) už jenom stačí postupovat bytem a věci ze skříně házet rovnou do báglu. A když není čas ani na to? Pak si oblečte dlouhé kalhoty a triko s krátkým, na nohy tenisky a na hlavu kšiltovku nebo klobouk. A dále postupujte podle seznamu níže.

Letní základ minimalistického chlapa

Šortkové plavky

Není geniálnější kousek oblečení, než šortkové plavky. Dá se v nich jít do vody, na tůru, na fesťák i do restaurace a při koupání nebo sprše se tak nějak automaticky vyperou – toť slova zkušených borců, kteří v nich tráví celé léto. Hygienik a maminka by asi nesouhlasili, ale pokud má být batoh co nejlehčí, můžou si říkat, co chtějí. Multifunkčnější věc neexistuje.

Triko

Bez trika je krásný každý, s trikem ale mnozí ještě krásnější. Úplně nejlepší mít jedno triko v báglu a jedno na sobě. Z praktických důvodů doporučuju sáhnout po nějaké tmavší melírovaté barvě, na které se leccos ztratí. A když už jsme u toho, jedno by mělo mít dlouhý rukáv. Ochrání vás tak před spáleninami od slunka i večerním chladem.

Šusťákovka

Jste si jisti, že se nezmění počasí? V poslední době nejsou přesní už ani Norové a tak dává smysl mít s sebou šusťákovou bundu proti větru a základnímu dešti. Nakonec, zvláště při náhlém slejváku to může být ideální prostředek jak prokázat gentlemanství a sbalit tu hezkou holku, v letních šatičkách…

Otevřené boty a ponožky

Vážně. Pořiďte si sandále nebo aspoň pantofle. To se budete hned po vynoření z vln obouvat do zapocených tenisek? Pokud ze zásady nechodíte bosi, náhradní boty se hodí i pro případ zmoknutí nebo pádu do potoka. A ne, není trapné si je navečer vyteplit ponožkama. Jen by to mělo mít vtip ;-)

Osuška

Jak si kdo ustele, tak si lehne. Utřete se do ní po koupání a válet se na osušce je o dost lepší, než na holé zemi. Při slejváku krátkodobě poslouží místo deštníku. Srolovaná nahradí polštář a kdybyste náhodou po degustaci lihovin vytuhli na neobvyklém místě, přikryjete se s ní jako peřinkou.

Trenky

I když se spoléháte na kouzlo šortkových plavek, aspoň jedny krásné a pohodlné trencle se hodí vždycky. Kdyby třeba šortky neuschly. A nebo kdyby došlo i na spánek.

KPZ

Kápézetka není jenom pro malé skauty. Nůž, prezervativ, brufen, náplasti a žvýkačky se hodí vždycky.

Peněženka

A v ní rozumná hotovost, platební karta, průkaz pojištěnce a občanka. Co vám bude chybět, to si přinejhorším koupíte na místě. Jste přece chlap a problémy umíte řešit elegantně. Ps: Po návratu domů všechen použitý textil vyklopte do pračky, a do tašky rovnou nacpěte čistou sadu. Příští balení tak úplně odpadne.   Staré ale dobré video: