4 důvody, proč milujeme (a doporučujeme) sandále Birkenstock

4 důvody, proč milujeme (a doporučujeme) sandále Birkenstock

Můžete v nich sebejistě kráčet po městě i po písčité pláži, obout si je na firemní meeting, a kdybyste náhodou vyhráli Oscara, dokonce už ani nebudete první, kdo se v nich projde po červeném koberci pro sošku a zpátky. Prostě geniálně univerzální (nebo univerzálně geniální?) obuv, nad kterou zaplesá srdíčko (a chodidlo) každého minimalisty. Tady máte 4 důvody, proč jsou sandále německé značky Birkenstock láska na první obutí.

Kevin Winter/Getty Images

@birkenstock

1. Uchrání vás od faux pas – kdykoli a kdekoli

Znáte to. Pátek ráno, čas na problémy. Zaspíte, ujede vám autobus, takže se přiženete na poradu s akademickou čtvrthodinkou v zádech, a když s žuchnutím dosednete na kancelářskou židli, zjistíte, že jste se zapomněli přezout z domácích sandálů. Trapas? Ale kdeže! Birkeny jsou stylové jak pro vítání vašich vzácných návštěv, tak pro spoustu venkovních příležitostí.

@birkenstock

shoesforlife.com

2. Vydrží věčnost

Když vám řeknu, že si britská primabalerína Romany Pajdak v roce 2018 nafotila Sydney v Londýně, asi mi neuvěříte. Ale začněme tu historku od začátku: různé modely Birkenstock se jmenují podle slavných měst – proto tedy Sydney, Arizona, Madrid. Jeden z těchto modelů si oblíbila i první baletka Královského baletu v Londýně – a že svůj pár birkenů nosila opravdu do roztrhání, dokazuje fotka kožených sandálů po 15 letech nošení. Napadá vás vhodnější adeptka na recenzi než dáma, kterou její nohy živí?

@birkenstock

@birkenstock

3. Budou vám slušet i v roce 2034

A mimochodem! Birkeny jsou sice jedny z nadčasových bot, co nestárnou, ale zároveň počítají s tím, že vy stárnout budete (možná, trochu). Takže nebudou na vaší noze vypadat nepatřičně ani ve 20, ani v 70. S přibývajícími křížky a svíčkami na dortu nejspíš taky dost oceníte, že mají anatomicky tvarovanou stélku, což v překladu znamená, že udržují vaše chodidla ve správné (a pohodlné!) poloze.

macys.com


@mark_andrew_kely

4. Univerzálně cool

Ať už vám zrcadlo pro dnešní den schválilo romantické šaty, džínový #ootd nebo minimal dresscode, chce to výběr oblečení nezabít výběrem bot. Birkeny jsou super v tom, že pasují hned k několika módním stylům – tuhle univerzálnost oceníte, zvlášť pokud si nechcete brát na dovolenou celý botník.

birkenstock.com

Schválně – stavte na Manifesto Marketu a vyzkoušejte si, jak se cool zdravotní sandále hodí k tomu, co máte dnes na sobě. A jak jsou lehké a příjemné! Jestli pantoflové vášni propadnete jako my, můžete z našeho pop-upu VEMZU × BIRKENSTOCK odejít rovnou s novým párem na noze!